Vårt direktpris: 45:- + porto
ISBN 91-631-3338-5
Finns också som ljudbok och e-bok.

16. Sorgens och Smärtans fågel

Livet är som en dans på rosor. Ibland doftar det ljuvligt och möter mej med de underbaraste färger. Ibland sticker taggarna så djupt att mina dansande fötter ymnigt blödande stannar som i förlamning.

Livet är oförutsägbart och obegripligt. Ena ögonblicket ljusaste lycka och högsta välbefinnande. Andra ögonblicket mörkaste sorg och djupaste smärta. Håller sorgen och smärtan på att segra för gott? Så många varför vibrerar inuti min själ. Meningen - finns den verkligen?

Sorgen tycks oändlig. Både i tid och rum. Mörkret är kompakt. Gud är så långt borta. Finns han verkligen? Nattens mörker övergår inte i gryning. Smärtan fyller hela min varelse. Kroppen värker. Själen är mörk. Hela min tillvaro gungar. Jag har inga krafter kvar. Jag tappar fotfästet. Jag faller.

Plötsligt lyfts jag av en stor, stark och mörk kraft. Rädslan stärker för ett ögonblick sitt grepp om mej. Då ser jag. Det är Sorgens och Smärtans fågel som lyfter mej. Viljelös och orkeslös, hängande över dess enorma kropp, låter jag mej på starka vingar föras upp över landskapet, som tycks drunkna i mörker under mej. Vingslagen för en kylig vind mot mina kinder. Tiden står stilla. Mina tårar faller fritt.

Så känner jag en varmare vind, skön att andas in. Och en ny doft, frisk som skogsluften efter ett vårregn. Jag lyfter huvudet en aning och ser att Sorgens och Smärtans fågel för mej ut över vattnen, bort mot skogarna, upp över bergen. Mot gryningen. Mot soluppgången. På dess vingar får jag möta en ny morgondag. De första solstrålarna värmer sakta min frusna varelse. Förlamningen släpper alltmer. Jag kan röra mej igen.

Jag hör hur min fågel börjar sjunga. Först en enda ton, svagt, försiktigt. Sen ytterligare en, och ännu en. Jag lyssnar förstummad. Tonerna rullar fram över bergen och förmeras av sin egen inneboende kraft. De blir till en sång. En ny sång. Hoppets sång.

Jag börjar stilla sjunga med.

Veckans bibelord
”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.” Jer 29:11.
Läs också: Jes 57:15; Jes 41:10, 13; Jes 43:2; Jer 31:25; Ps 107:28-30.
Veckans tillämpning
Tillåt dej att vara i mörkret när det är mörkt. Förtrösta på att också du kommer att föras till en ny gryning i ditt liv.

Om bokenInledning Innehåll Textavsnitt 1 Textavsnitt 2 Bildgalleri MP3-boke-bokBeställning