ISBN 91-631-3337-7
Slutsåld.
Finns som ljudbok och e-bok.

Inledningsvis

Du har just börjat läsa en vardagsbok om livet. Vi hoppas att du ska känna igen dig, för texterna utgår från helt vanliga händelser. Sådana vi alla skulle kunna vara med om.

Det finns mycket vishet att finna i livets alldagliga händelser, bara vi är observanta och ger oss tid att tänka efter lite. Livets vardagligheter rymmer allvarligt och småroligt om vartannat i en aldrig sinande ström. Det är fascinerande att vara människa. Särskilt om man nu och då kan ta det som händer med ett leende och en gnutta självdistans.

Det finns mycket vishet att finna också i Bibeln. ”Att frukta Herren är början till vishet, att känna den Helige är insikt” (Ords 9:10). Vi älskar Guds Ord, som sedan vi var unga har spelat en central roll i våra liv. Det är fascinerande att vara kristen. För det innebär att vi är vända till Skaparen och låter honom berika våra liv med sin storhet.

I den här boken hämtar vi alltså lärdomarna från vardagslivet och Bibeln i kombination. På ett sätt som vi hoppas leder till eftertanke och ökar lust-att-leva-faktorn lite grand.

Varje text avslutas med en ”Växa vidare”-ruta. Den innehåller konkreta uppslag till reflektion, samtal och handling för att stimulera till praktiskt kristet liv och fortsatt mognad i livet med Gud.

När Visheten får tillträde till våra liv känner möjligheterna ingen gräns. Vi kan växa vidare så länge vi lever.

Därför är Händelsevis en VäxaBok.

Lena och Otto


Om bokenInledning Innehåll Textavsnitt 1 Textavsnitt 2 Bildgalleri CD-bokMP3-bokE-bokBeställning